Проведе се следващото обучение за младежи по проект „T.E.A.M.3 – Заедно постигаме повече“

На 18-19 септември 2021 г. ,в хотел „Шипка“, в София, се проведе второто от четирите обучения на десетте ромски младежи,  които се обучават за общностни фасилитатори по проект Т.E.A.M.3 - Заедно можем повече“.

Обучението е насочено към изграждане на теоретични и практически умения на младежите на тема „Застъпничество и комуникация с институциите“.

Стартира цикълът от обучения за младежи по проект „T.E.A.M.3 – Заедно постигаме повече“

На 11-12 септември 2021 г. ,в хотел „ Шипка“, в София, се проведе първото от четирите обучения на десетте ромски младежи,  които се обучават за общностни фасилитатори по проект Т.E.A.M.3 - Заедно можем повече“. Обученията са насочени към изграждане на теоретични и практически умения на младежите по темите.

Темата на първото обучение бе „Фасилитиране на местни общности“ и бе посрещната с голям интерес от участниците.

Младежите се включиха с енергия и голяма мотивация в отделните модули и направиха първи успешни опити за самостоятелно фасилитиране.

Евреите отбелязват РОШ А ШАНА (НОВА ГОДИНА). Честит празник!

Според еврейския календар започва 5782 година.

По този повод поздравяваме всички наши колеги и приятели, които честват празника, с пожелание за мирна, здрава, успешна и сладка година – „Шана това у’метука“!

Провеждат се семинари по приобщаващи местни политики по проект „T.E.A.M.3 – Заедно постигаме повече“

В дните 30 август – 3 септември 2021 г. в Пампорово се провеждат два семинара по въпроси, свързани с приобщаващи местни политики с участието на заинтересовани страни на областно и местно равнище.

Представители на Секретариата на НССЕИВ участваха в първото онлайн издание на Семинара за превенция на геноцида в Средиземноморския басейн

Семинарът е организиран от Институт Аушвиц за предотвратяване на геноцид и масови зверства

От 24 май до 4 юли т.г. Институтът Аушвиц за предотвратяване на геноцид и масови зверства организира първото издание на "Семинара за превенция на геноцида в Средиземноморския басейн" - онлайн издание, с подкрепата на Държавния музей Аушвиц-Биркенау и Конференцията по исковете (Claims Conference).

Електронна платформа за правата на човека